DANZMAN • Multimedia performance

Zo heb je Nederpop nooit eerder gehoord én gezien

DANZMAN ging de zomer van 2018 voor het eerst live en in premiere met de voorstelling ‘LOS’. Er is inmiddels gespeeld op o.a. de Zwarte Cross, Stadsfestival Zwolle, Crafted Eindhoven, theaters, theaterfestivals, popzalen en zelfs huiskamers en achtertuinen. Het DANZMAN multimedia concept is (inclusief techniek) schaalbaar naar iedere live situatie. De show kan in twee delen of aan een stuk worden uitgevoerd en raakt vrijwel iedere doelgroep.

Kunstenaar Antoine Kroes creëerde deze Nederlandstalige virtuele band waarbij niet de zanger, maar het fictieve 3D karakter DANZMAN centraal staat. Ongekende Nederlandstalige ElectroPop in combinatie met een groot geprojecteerde animatiefilm, vertellen de spirituele en muzikale reis van DANZMAN.

Wie, wat waarom DANZMAN
Omroep Tilburg maakte een live registratie van de voorstelling ‘LOS’ vanuit het theater de Nieuwe Vorst te Tilburg. Binnen de uitzending wordt in een aansluitend interview dieper ingegaan op het concept, de innovatie en wat DANZMAN voor de toekomst in petto heeft. Benieuwd? Check TV uitzending OT over wie, wat en waarom DANZMAN.

3voor12 over de voorstelling LOS
“De nadruk bij ‘LOS’ ligt op een peinzende met angstzweet, morfende, dansende DANZMAN. Muziek en animatiefilm leidt je vanaf de backstage – langs vele hindernissen die een artiestenleven kent – naar het podium. Binnen een combinatie van aanstekelijke Nederlandstalige popsongs, scherpe teksten en een indringende animatie laat DANZMAN zijn kwetsbaarheid zien, om je vervolgens – bungelend boven een dreigende afgrond – in verbazing en vertwijfeling achter te laten.” Tjeerd van Erve – 3voor12

Singels, Clips en Social
Inmiddels zijn er drie singles LOS, De Vloed en Fok de Liefde op de bekende platformen verschenen. Er is een DANZMAN TV Youtube kanaal, waar met regelmaat clips en promo’s verschijnen. Via de Social media kanalen wordt men op de hoogte gehouden over nieuwe ontwikkelingen.

Corona
Het Corana tijdperk wordt nu gebruikt om te werken aan nieuw song en beeldmateriaal voor de sequel, als vervolg op de eerste show ‘LOS’. DANZMAN kijkt reikhalzend uit naar het moment letterlijk weer los te kunnen gaan. DANZMAN is unieke multimedia performance voor festival , popzaal, theater of evenement.

DANZMAN bestaat uit:
DANZMAN – hoofdrol
Dave van den Dries – analoge synthesizers
Antoine Kroes – stem DANZMAN en zang, gitaren en sounds

Benieuwd?
Check trailer TV uitzending OT over Wie, wat en waarom DANZMAN!
Of luister laatste interview in de podcast Jan-Paul Grootentraast (NPO/Radio2/Veronica) en Daniel van Haren (DJ/producer), over DANZMAN nu en straks.

ACHTERGROND INFO

Muziek veteraan, producer en kunstenaar Antoine Kroes, speelde eerder in bands als; MAM, LongStoryShort, The Wrong, AnumberOne en Majestic Scene. Hij werd ooit Grote Prijs van Nederland winnaar en tekende bij EMI en het Sony Music Epic label. Na een bewuste muzikale stop, met de focus op werk in de reclamewereld, begon het artiesten bloed alsnog te stromen. Het moest dit keer wel een volledige uitdaging vormen. “Ik ga iets doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan”. Zo creëerde hij in 2018 DANZMAN. Een band waarbij niet de zanger maar een virtueel 3D artiest centraal staat. Nederlandstalige ElectroPop in combinatie met een groot geprojecteerde animatiefilm over de spirituele en muzikale reis van de virtuele DANZMAN.

Medeoprichter Dave van den Dries is van origine drummer (o.a. met Wende Snijders, Ellen ten Damme en Time Bandits). Dave is tevens initiator en coördinator van de muziekopleiding RCI (Rock City institute) te Eindhoven. Hij vergezelde Kroes vanaf de ontwikkeling van DANZMAN. Dave’s uitdaging werd de wereld van modulaire synthesizers. De eerder geschreven popliedjes van Kroes kregen hiermee het bijzondere DANZMAN karakter en maakte het geheel af. Hiermee was de onderscheidende toon van ElectroPop in combinatie met de Nederlandse taal voor DANZMAN gezet. Samen met Thijs Lodewijk (oa. Wende en Ludowic), produceerde hij de eerste tracks van DANZMAN. Dave opereert ook onder de naam DaviT met zijn project Patch & Tweak.